Les llengües estrangeres al centre

L’Institut Antoni de Martí i Franquès ofereix la possibilitat d’estudiar anglès, alemany i francès. com a primera o com a segona llengua estrangeraPer poder estudiar francès o alemany com a primera o segona llengua estrangera no cal tenir coneixements previs, es comença des de zero.

En un context social multicultural com el que presenta la societat catalana actualment, el coneixement i l'ús de diferents llengües estrangeres per part de l'alumnat esdevé una de les principals prioritats del nostre centre.

La Unió Europea s’ha marcat com a objectiu que els seus ciutadans puguin parlar 2 llengües estrangeres, a més de les llengües pròpies.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa diferents iniciatives per tal de fomentar el plurilingüisme a dins dels centres educatius. L’Institut Antoni de Martí i Franquès és en aquest aspecte un centre de referència a tot Catalunya. Podeu veure els usos lingüístics del centre al Projecte Lingüístic de Centre.

Pel que fa a la càrrega lectiva prevista per a les llengües estrangeres per al proper curs acadèmic és la següent:

CURS
Primera llengua
Segona llengua
1r ESO
3 hores
2 hores
2n ESO
4 hores
2 hores
3r ESO
3 hores
2 hores
4t ESO
3 hores
3 hores
1r BAT
3 hores
4 hores
2n BAT
3 hores
4 hores

Com funciona l'aprenentatge de cada llengua a l'institut? 

(Cliqueu a cada llengua per saber-ne més)

AnglèsFrancèsTambé s'ofereix l'oportunitat d'estudiar matèries en anglès a tots els grups  del nivell però amb diversos graus d'immersió (AICLE, GEP o sensibilització) en funció del nombre de professors disponibles al centre: 

a 1r d'ESO: Ciències Naturals més matèries optatives.
a 2n d'ESO: Física i Química i/o Ciències socials més matèries optatives.
a 3r d'ESO: Física i Química i/o Ciències Socials més matèries optatives.
a 4t d'ESO: matèries optatives.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada